Home Warmtepompen 5 redenen om te kiezen voor een gasloze woning

5 redenen om te kiezen voor een gasloze woning

1605
0

Gasloos wonen: uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders nog steeds niet weet wat dit precies inhoudt. De waarheid is dat onze toekomst er gegarandeerd anders uit gaat zien als het gaat om energie opwekken en onze woning verwarmen. De reden? Simpel gezegd raken onze fossiele brandstoffen zeer snel op, daarnaast is er enorm veel CO2-uitstoot. We blijven ons milieu belasten en het is dan ook belangrijk dat hier een oplossing voor komt. Niet alleen omdat de middelen ervoor uitgeput raken, maar ook omdat we een toekomst willen garanderen voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen. Voor veel mensen klinkt dit nog als een ver-van-mijn-bed-show, maar gasloos wonen zal erg snel de realiteit worden. Maar wat zijn eigenlijk de redenen om te kiezen voor een gasloze woning en is het misschien verstandig om hier nu al mee te beginnen?

Voorkom koolstofmonoxidevergiftiging

Ondanks dat we enorm vaak gewaarschuwd worden voor de gevaren van aardgas als het niet volledig verbrandt, gebeurt het nog veel te vaak dat mensen sterven aan koolstofmonoxidevergiftiging. Dit wordt ook wel een sluipmoordenaar genoemd, omdat je C0 niet kunt ruiken, voelen of zien. Dit terwijl het wel enorm gevaarlijk is voor het lichaam en zelfs dodelijk kan zijn. Gasloos wonen betekent ook dat dit gevaar niet meer aanwezig is.

Geld besparen op je energierekening

We betalen liever niet teveel aan onze energierekening. Doordat onze fossiele grondstoffen langzaam uitgeput raken, is de kans groot dat de prijzen voor energie en gas enorm zullen stijgen. Als je zelf energie opwekt zal je dit dan ook direct merken aan je energierekening. Daarnaast is een duurzame woning ook altijd goed geïsoleerd, hierdoor ontsnapt er minder snel warmte en hoef je je minder snel te richten tot de ‘grijze’ energie. Dat merk je in je portemonnee!

Voorbereid zijn op de toekomst

Dit is misschien wel de belangrijkste reden voor veel mensen om toch over te stappen op gasloos wonen. We weten dat dit in de toekomst voor iedereen zal gelden. Waarom zou je dan niet het hef in eigen handen en nu al beginnen met duurzaam en (zover dat mogelijk is) gasloos wonen? De eerste alternatieven voor gasloos wonen zijn immers al voorhanden.

Comfortabel wonen

Door minder CO2-uitstoot en een beter geïsoleerde woning zal het tevens ook veel makkelijker zijn om comfortabel te wonen. Je zal altijd profiteren van een fijn klimaat en een aangename temperatuur in huis.

Aardbevingen tegen gaan

Vrijwel alle Nederlanders zijn wel op de hoogte van de problemen in Groningen. Zij ondervinden enorm veel last van de gaswinning in hun provincie. Ze hebben last van aardbevingen en leven in een slecht klimaat. Dit willen we uiteraard niet voor onze landgenoten. Hiervoor is het ook belangrijk dat het winnen van aardgas gaat stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here