Home Warmtepompen Warmtepomp steeds belangrijker in 2018?

Warmtepomp steeds belangrijker in 2018?

890
0

Naar verwachting zal de populariteit van de warmtepomp steeds meer toenemen in 2018. De warmtepomp is inmiddels uitgegroeid tot het bekendste en populairste alternatief van onze oude en vertrouwde cv-ketel. De warmtepomp creëert warmte door verschillende natuurlijke bronnen te gebruiken. Zo wordt er warmte gehaald uit het water, de grond en de lucht en dit wordt vervolgens vervoerd naar een woning. Inmiddels zijn er ongeveer 180.000 geïnstalleerde warmtepompen in Nederland en naar verwachting zal dit aantal het komende jaar fors toenemen. Ondanks dat het een populair alternatief is weten veel mensen nog steeds niet wat het precies doet en wat de voordelen zijn van een warmtepomp.

Steeds meer consumenten ruilen hun cv-ketel in voor de warmtepomp. In 2017 werden er nog maar 50.000 verkocht en naar verwachting zal dat in 2018 tot 80.000 exemplaren stijgen. We spreken dan ook over een explosieve groei. Maar waar komt die groei eigenlijk vandaan?

1. Mensen willen duurzaam

Steeds meer mensen willen duurzaam leven en duurzaam wonen. We zien ontwikkelingen op het gebied van bouw en energie. Duurzaamheid lijkt een standaard te worden. Tevens worden we met onze neus op de feiten gedrukt door de problemen met betrekking tot het winnen van aardgas. Dit wordt steeds moeilijker en zorgt voor een flinke stijging in de prijs voor gas. Daarnaast zien we ook steeds vaker de problematiek rond aardgas door de aardbevingen in Groningen. We putten ons land en de wereld uit en dat moet, volgens veel mensen, stoppen!

2. Subsidies van de overheid

De overheid stimuleert haar burgers steeds meer om duurzaam te leven en te wonen. Dit zien we ook terug aan de investeringssubsidie duurzame energie, deze ontvang je o.a. als je een warmtepomp aanschaft. Daarnaast zien we ook dat de overheid strengere maatregelen treft tegen milieuvervuiling. Dit alles zorgt ervoor dat duurzaam leven veel aantrekkelijker wordt.

3. Steeds meer mensen gebruiken groene energie

We zien steeds vaker dat de Nederlandse burgers hun energie zelf opwekken. Je leeft immers pas echt duurzaam als je ook gebruikt maakt van groene energie. De warmtepomp wordt dan ook vaak in combinatie met zonnepanelen aangeschaft. De toekomstverwachting is dat steeds meer mensen zelf hun energie op gaan wekken. Ook met het oog op de uitputting van onze huidige fossiele grondstoffen.

4. Duurzame nieuwbouwwoningen

De overheid hamert erop dat nieuwbouwwoningen niet meer op het aardgas worden aangesloten. Deze worden in veel gevallen direct voorzien van een warmtepomp. Daarnaast levert het de nieuwe bewoner ook enorm veel voordelen op voor zijn of haar portemmonee door de lagere energierekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here